King Sverre

Vanaf het moment dat Sverre in huis is, heeft hij al ‘iets’ met ons keukengordijn. Meestal ligt hij erachter maar de laatste tijd lijkt het soms alsof we een gordijn met pootjes hebben.
Drama Queen, King Sverre, Willem IV, Clown, Casper het Spookje… . het heeft Sverre al een aantal bijnamen opgeleverd.

nog als pup….

als puber en als Koning Sverre

Incognito bij de waterbak en heel hard Boe! roepen tegen Yara

Vandaag (hoe fijn kan het zijn om eens de honden uit te laten als het nìet regent) met 3 honden en één dummy op stap. Dat is in zoverre een risico dat Noa helemaal doordraait zodra een balletje of dummy ten tonele verschijnt. Springen, blaffen…alles trekt ze uit de kast om dat ding maar te krijgen. Echt uitgebreid trainen met haar erbij is er dus niet bij. Gewoon een beetje fun dus tijdens een gewone wandeling. De eerste proef om te doorstaan was een dummy uit water. Voor de zekerheid Noa maar even vastgebonden aan een boom (kan ze vast wennen voor de vakantie…;-)). Het lijkt alsof Sverre de dummy op het water niet goed ziet, want hij draait al gauw weer om. Gauw even een balletje er achteraan gegooid, en toen kwam mijn dummietje netjes binnen. Yara mocht de bal halen. Daarna de dummy voor Yara terwijl Sverre netjes los blijft zitten, dan nog een keertje Sverre. Ondertussen begint Noa zich te roeren. Ik vond haar eigenlijk al verdacht rustig…. Een voorzichtig gepiep dreigt uit de hand te lopen maar als ze toch weer even stil is, mag ze als beloning ook een duik nemen om een dummy op te halen.
Daarna even lekker relaxen (dwz achter mekaar aan racen*) en vervolgens op een veld, met kniehoog gras/riet en nauwelijks wind, een paar markeerapporten gedaan op korte afstand. Voor Sverre een mooie oefening op markeren en steadyness terwijl de andere honden aan het werk zijn.
Sinds kort ben ik ook begonnen met uit het zicht liggen te oefenen. Een paar maanden terug ook al eens geprobeerd maar toen was Sverre er duidelijk nog niet aan toe. Intussen zijn we zo ver dat ik een halve minuut uit zicht ben, daarna weer 10 seconden in beeld om vervolgens weer voor een volle minuut te verdwijnen. Daarna ligt Sverre nog steeds als een huis, dus dat gaat de goede kant op.

Noa blijft wel op de plaats maar vertikt het te gaan liggen

Tot slot nog even vooruit sturen op een dummy. Hier was het weer een strijd om Noa niet voor te laten dringen (wat natuurlijk prompt gebeurde…). Ook nu bleef Sverre netjes op zijn beurt wachten, dus ik was weer helemaal tevreden J


Onze bruinjoekeltjes blijven netjes wachten terwijl ik met Noa een dummy wegbreng

*) de honden dan hè!!

 

 

Advertentie

3 thoughts on “King Sverre

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s