In training – 2

Op Hemelvaartsdag 2012 reed ik in de middag met Ineke richting Hamburg om vanaf daar de volgende dag naar Bergen te vliegen om Sverre op te halen.
Hemelvaartsdag 2013 staan we samen op het veld om met Sverre een aantal oefeningen te doen.
Een paar maanden geleden maakte ik me nog wel eens zorgen. Zou Sverre dat hele apporteergebeuren nou wel leuk vinden? Of gáát hij het nog leuk vinden? In eerste instantie leek het daar niet heel erg op. Elke grasspriet was interessanter dan een dummy. Nou… daar is aardig verandering in gekomen.
De laatste weken heeft hij enorm veel progressie geboekt. We laten Sverre nu zoeken in het bos of open veld, markeren over redelijk grote afstanden, apporteren uit water of òver water, begin gemaakt met naar links en naar rechts sturen….kortom het echte werk 😉
Nu moet ik er wèl goed op letten dat hij niet het initiatief overneemt en richting dummy vertrekt voordat ik zeg dat dat mag. Zeker bij waterwerk is dat stukje steadyness best moelijk voor meneertje. Het is wel heel mooi om die passie te zien. Sverre wil duidelijk graag werken en voor mij is dan de uitdaging om dat in goede banen te leiden.

Tijdens de training heeft Ineke vanochtend ook 2 filmpjes gemaakt. Hieronder doen we een apport òver water en een verloren zoek op open veld:

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s