Sorry!

Ehm..tja..ehh..sorry! Het is eigenlijk best wel een heel erg beetje lang geleden dat ik hier een stukje geschreven heb. Ik kan niet beloven dat ik mijn leven nu ga verbeteren wat dat betreft. Blogs hebben nu eenmaal een niet te onderschatten concurrentie van facebook.
Sverre heeft zich afgelopen maanden heel snel ontwikkeld. Het apporteerspelletje begint hij steeds leuker te vinden en beter te begrijpen. Aan de andere kant lijkt hij soms ook wel eens te denken “Baas, wat je nu van me vraagt is echt onmogelijk”. Onzekerheid! Ik moet echt goed in de gaten houden dat Sverre voldoende vertrouwen heeft in zijn opdracht. Dus we werken altijd dusdanig dat er iets gebeurd waardoor hij weet ‘dáár moet ik zijn’. Bij een verloren apport kan ik hem wel ‘blind’ het bos in sturen, maar dan moet het niet te lang duren voordat hij succes heeft, anders wil hij nog wel te vroeg opgeven. Dat Sverre geen echte rauwdouwer is bleek afgelopen training ook. Een apport aan de overkant van een sloot. Netjes  naar de overkant maar daar blijkt de kant erg stijl. Sverre kan er dan niet meteen uit, dus dan keert ie weer om. Uiteindelijk met veel ge-prrrrt en dummy opgooien toch naar de overkant gekregen.  En dat is dan weer een voordeel van Sverre; een volgende keer gaat hij dan waarschijnlijk wel in één keer.
Afgelopen zomer heeft Sverre een paar keer ‘wild’ geproefd. Een eend vond ie maar raar, en een konijn wilde hij dus echt niet loslaten. Wat dat betreft is hij inmiddels ook enorm gegroeid. De eend is de gewoonste zaak van de wereld, een kraai een ekster of een klein fazantje net zo. Konijnen moet ik eerst nog op de kop tikken voordat ik kan zien hoe hij daar nu mee omgaat. Ik verwacht een stuk beter dan 6 maanden geleden. Het leuke is nu dat ik dus ook sleepjes kan gaan doen. Daarbij is Sverre in het nadeel omdat hij zo verschrikkelijk snel kan zijn. Voorlopig dus nog even geen haken maar slechts flauwe bochten langs water en bos. eerst zijn neus maar leren te vertrouwen.

Overigens valt het niet mee om èn je hond voor te jagen èn te filmen 🙂
Vanaf april gaan we mee doen aan workingtesten. Allemaal nog op C niveau. Hopelijk kunnen we ook nog aan een teamwedstrijd mee doen.
In juni gaan we dan proberen een club-B te halen en daarna ook een knjv B.

SAMSUNG SAMSUNG

Advertentie

One thought on “Sorry!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s