Denkend aan Holland….

Al bijna 15 jaar wonen wij hemelsbreed ong. 5 km af van wat algemeen toch wel wordt gezien als hèt symbool voor Nederland: de molens van Kinderdijk!
Terwijl Japanners, Chinezen, Russen, Brazili- en Amerikanen met busladingen tegelijk worden gedumpt langs de Lekdijk, ben ik er dus nog nooit geweest. Daar moest maar eens verandering in komen!
Ik heb de stoute klompen dus aangetrokken en ben met het pontje richting Kinderdijk getuft. Noa en Sverre mochten ook mee, terwijl Yara met een geblesseerd achterpootje het huis mocht bewaken.
Vanaf het moment dat ik aan boord stapte, waande ik mij al op vakantie. Natuurlijk waren enkele Japanners, een stel Britten en wat Frans-achtig sprekenden (o ja, en een Fries) mijn medepassagiers.
Slimme Hollander als ik ben, koos ik er voor om niet met de toeristenstroom mee te lopen, maar een stuk voorbij het Visitor Centre richting de eerste molen te gaan. Helaas is het dan òf verboden voor honden òf uberhäupt verboden toegang. Welkom in Nederland! Dus toch genoodzaakt mij te begeven tussen de snorrende Nikons, Canons en Sony’s. Ben benieuwd op hoeveel i-pads Noa en Sverre meereizen naar verre bestemmingen. Molens zijn tenslotte leuk, maar 2 kletsnatte Goldens nog veel leuker ;-).
Afijn, we hebben heerlijk gelopen, de honden met balletjes en water gespeeld en genoten wat ons kleine kikkerlandje voor moois te bieden heeft!

 

1 ff lunchen

 

2 waterpret met een balletje

3 Hollands Glorie

4 Oost West, Thuis Best!

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s